Blogolj!

Scott Bradlee's Postmodern Jukebox

Ragnar Volarus

A Scott Bradlee's Postmodern Jukebox egy... Nem tudom minek nevezzem. Mert szigorúan nézve nem egy együttes, hanem inkább egy nagyon merész és ötletes próbálkozás, kísérlet, rengeteg jó zenésszel és énekessel. Ami bevált. 

Manapság mindenki feldolgoz mindent, mindenki saját stílusában igyekszik előadni egy világsztár nagy slágerét. De Bradlee-ék még erre is rátettek egy lapáttal, és visszarepítenek minket az időben. Ők úgy döntöttek, hogy húznak egy merészet, és van olyan feldolgozásuk ami az 1920-as évek zenei stílusjegyeit hordozza magán, de akadnak produkciók a 60-as és 70-es évek stílusában újraalkotva. És szerencsére nem csak napjaink, hanem a közelmúlt (1990-es évektől) felejthetetlen és fülbemászó slágereit is mind feldolgozták.

Nem kerülte el a sorsát se a Nirvana, se a Nine Inch Nails, de még Brittney Spears sem. De tényleg minden stílusból és időszakból találunk előadókat, a Police-től Rick Astley-ig. És még Despacito is van.

Eddig 13 albumot alkottak ezekből, és kiadtak három Collectiont is (Astoria, Hollywood, Monte Carlo), ami egy bizonyos téma vagy irányvonal alapján összerakott válogatások. És ebben az esetben azért sem tudok ezek közül kiemelni egyet, mert egytől-egyik szenzációsak. Ráadásul elképesztő mázlink van, mert rengeteghez forgattak videót is, amik közül több tucatot meg is nézhetünk a youtube-csatornájukon

Kedvcsinálónak néhány klip. Kezdésnek rögtön egy Haddaway-What is love. (Érdemes végignézni, a végére megőrülnek!)

Vanilla Ice-Ice ice baby. Egy Vanilla Ice jégszoborral?

Itt pedig a MMMbop, Doo Wop verzióban.

De számtalan videót lehetne még becsatolni ide. Viszont nem fogok. Katt ide, és máris lehet válogatni. Ha pedig tetszett, van egy jó hírem. Új európai turnéja során ismét hazánkba látogat a világhírű Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox. A nagyszabású koncert 2018. május 17- én este 8 órától lesz élvezhető a Papp László Budapest Sportarénában. Még időben szóltam.

Címkék: Feldolgozás, Jazz
https://zenefuleidnek.blogstar.hu/./pages/zenefuleidnek/contents/blog/43657/pics/lead_800x600.jpg
Feldolgozás,Jazz
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?