Orbán: nemzeti konzultáció kezdődik
Nemzeti konzultáció kezdődik a koronavírusról és a gazdaság újraindításának intézkedéseiről - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken.
Blogolj!

Ryan Adams - Prisoner

Ragnar Volarus

Ryan Adams 2015-ben adta ki a Taylor Swift-feldolgozásokat tartalmazó lemezét. A szerző már akkor kijelentette, hogy soha többé nem fog ilyesmit csinálni. Nem baj.

Még ugyanebben az évben több csapás is érte Adamst. Közel hat évnyi házasság (de összesen 8 évnyi ismeretség) után elvált feleségétől, Mandy Moore színésznőtől (ő jelenleg a This is us, nálunk Magyarországon Rólunk szól címen futó egyébként kiváló sorozat egyik szereplője).

Ám a csapások ezzel nem értek véget, a házasság vége aznap vált hivatalossá, amikor meghalt az egyik régi barátja. Mi sem természetesebb, hogy a történtek összetörték őt. Most a Prisoner kiadásakor elmesélte, hogy a válás magánemberként érthetően nagyon megviselte, ugyanakkor alkotóként hihetetlenül felszabadította. Állítása szerint régen érezte magát ennyire jól a stúdióban, ami a lemeznek is nagyon jót tett.

Éppen ezért mindenhol elmondja, hogy az album címével nem arra utal, hogy a házasság rabság. Sokkal inkább arra, hogy saját vágyaink börtönében vagyunk foglyok. Őszinte és egyértelmű.

Úgy fest Ryan Adams minden negatív dolgot megénekel az életéből. Már a legelső szólóalbuma, a Heartbreaker is egy szakításáról szólt, annak állított emléket. Akkor éppen Amy Lombardi lépett ki az életéből. A Prisonert viszont ennél jóval fajsúlyosabb dolog ihlette, nem egy szakítás, hanem egy válás. Persze nem ez az egyetlen különbség. Kár lenne tagadni, hogy a kettő között eltelt 17 év is erőteljesen érezhető. Adams most a negyvenes évei elején jár, érthetően másképp gondolkodik, és zenél is mint egy húszas évei közepén járó zenész/énekes.

A nyitás a "Do You Still Love Me" nagyon erős és sokat mondó, de később rájöhetünk, hogy Adams most már van annyira tapasztalt, és tudja - ahogy azt a a Shiver And Shake-ben meg is énekli -, hogy ha még tovább sóvárog és vágyakozik, abba rövidesen belerokkan, beleőrül. Valamint zseniális lezárás a "We Disappear" is, ahogy csak énekli, hogy “We disappear, we disappear”, majd halk női nevetést hallunk, és szép lassan elhalkul a lemez, csak a csend marad.

Szintén nagy klasszikus és ugyancsak egy válást énekel meg az Only the Lonely Frank Sinatrától. Itt egy másik alternatíva Ryan Adamstől. 

Címkék: Rock
https://zenefuleidnek.blogstar.hu/./pages/zenefuleidnek/contents/blog/42229/pics/lead_800x600.jpg
Rock
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?