Blogolj!

Kim Tibbs - Kim

Ragnar Volarus

Kim Tibbs neve nem csenghet ismerősen. Még. Pedig 30 éve a zene az élete, mégis csak most augusztus végén jelent meg az első lemeze.

De nem azért mert ne lenne elég tehetséges. Egész egyszerűen nem érezte úgy, egészen mostanáig, hogy ki kéne lépnie a reflektorfénybe. De ha utánanézünk a névsornak, hogy kikkel dolgozott együtt az elmúlt években, rögtön meg kell fordítsuk a kérdést. Kivel nem? Számtalan stílusban kipróbálta magát, és olyan mértékű tapasztalatot szerzett mindenki mellett, hogy rengeteg nagy művész, akik az elmúlt 30 évben munkálkodtak, elbújhatnak mellette.

Egy alabamai baptista lelkész lányaként már két évesen a Hammond-orgonához ült, és óvodás korában már a templomban zenélt. Innen pedig már egyenes út vezetett Nashville-be, és mára Tibbs odáig jutott, hogy sok hangszergyártó cég, köztük a Hammond-orgona gyártója is is őt kérte fel termékeik népszerűsítésére. 

Természetes, hogy a templomi munkának és az alabamai környezetnek hála Kim Tibbs otthon érzi magát a gospel-, a soul- és a blues világában. És ezek a behatások a hangjában is mind ott képviseltetik magukat. Ez különösen kihallatszik azokban a lassú- és közepes tempójú dalokban, amikben igazán megcsodálhatjuk Tibbs remegő és érzelmes hangját. Neki tényleg a torka a hangszere. 

A "Come On By" egy olyan szinten lecsupaszított blues dallam, amely tökéletesen passzol a hangjához, és a témához is, hiszen a szeretőjéről énekel, és arról, mennyire hiányzik neki. Persze ez a dal is tartalmaz némi egyházi zenét, blues ihlette gitárdallamokat, és a billentyűknél pedig Kim zenél. A "For" már inkább egy R&B ballada, a "Building That will Last" dalt pedig saját élete inspirálta, hiszen tiszteletét fejezi ki azok felé akik akkor is biztatták és támogatták, amikor mások kételkedtek. A "Drifting" pedig egy a 70-es évek funk behatásait hordozza magán, így tényleg minden igényt kielégítő ízelítőt kaphatunk az amerikai zenetörténetből.

Ugyan ez Kim Tibbs debütáló albuma, de ha a zenei pályáját nézzük akkor ez közel sem az első rodeója! (Ha már Amerikáról beszélünk.) Tibbs több mint 30 éves zenei tapasztalattal rendelkezik, a gyermekkorától egészen mostanáig, és ezt a tudást mind felhasználta ezen a lemezen. És a rajongók - akár a régiek, akár az újak -, igazán szerencsésnek vallhatják magukat ezért.

Címkék: Blues, R&B, Soul
https://zenefuleidnek.blogstar.hu/./pages/zenefuleidnek/contents/blog/42634/pics/lead_800x600.jpg
Blues,R&B,Soul
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?