Orbán: nemzeti konzultáció kezdődik
Nemzeti konzultáció kezdődik a koronavírusról és a gazdaság újraindításának intézkedéseiről - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken.
Blogolj!

Imagine Dragons - Evolve

Ragnar Volarus

Még nyáron jelent meg az Imagine Dragons harmadik nagylemeze az Evolve. Mikor felléptek az idei VOLT Fesztiválon, még friss és ropogós volt az anyag. Bevallom nem sokon múlt, hogy egészen elmenjek Sopronig a kedvükért, de a munka közbeszólt. Aztán hallva a két kiadott single-t, annyira nem keseredtem el. Sem a Believer, sem a Thunder "nem jött át", ezért mostanáig halogattam az Evolve meghallgatását. Mert tudom, fura dolog az ízlés, de nekem a két "kedvcsináló" szám benne van a három leggyengébben az egész albumon.

Kissé meg is lepődtem volna, hiszen az ID-t kikiáltották a világ indie-császárainak. Ráadásul hozzájuk vágtak néhány sehol sem jegyzett díjat, olyanokat mint Grammy-díj, Billboard elismerés, meg egy rakás hasonló semmitmondó kacat. A Radioactive című slágerükkel meg letarolták a slágerlistákat. Bár engem csak hosszútávon felidegesítettek vele. Elsőre érdekes volt, másodszorra jó, aztán elkezdett bosszantani és mostanra a világból ki lehet vele kergetni.  

De térjünk vissza az Evolve-ra. Első hallgatásra is kitűnt egy-két darab, ami viszont a nagyobb baj, hogy másodszorra sem lett belőlük több. Valahogy nem sikerült hozni azt a lelket a zenéikben, amiket legutóbb még simán. Megint vannak jó kis ordibálós dalok, kórussal kísérve, de amely számok nem jók, azok nagyon feledhetőek. Tényleg csak azért vannak, hogy ne egy 15 perces albumot prezentáljon a társaság. És ettől kicsit kilóg a lóláb és nagyon hullámzó a színvonal. A második kislemez, a Thunder egész egyszerűen életidegen azzal az autotune-al feljavított női énekkel.

Miközben a Walking the Wire meg egy piszok jó dal (a végén a gitár amúgy nekem tiszta Coldplay hangzás), és a Rise Up, valamint a Mouth of the River nagyon is felfelé lóg ki. Ki érti ezt? Summa summarum, lehetett ez volna jobb is. Ahogy írtam. Kicsit megtévesztő az album címe. Fejlődésről egyáltalán nincs szó. 

Zárszóként pedig legyen itt a jó példa, a Walking the Wire.

Címkék: Indie
https://zenefuleidnek.blogstar.hu/./pages/zenefuleidnek/contents/blog/43456/pics/lead_800x600.jpg
Indie
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?