Blogolj!

The Script - Freedom Child

Ragnar Volarus

Az ír zenekar legújabb albuma már közel sem azt nyújtja, ami miatt népszerűek lettek, amiért szerették őket a 2000-es évek végén. Kíváncsi lennék mennyire változott meg a rajongótáboruk, mert a zenéjük az nagyon. Már legutóbbi rádióslágereikben sem dominált a gitár, de mostanra tényleg teljesen elfelejtették honnan indultak. Ez a lemez nyomokban sem tartalmaz olyat, ami akár csak óriási jóindulattal is rocknak nevezhető. Kár értük.

A Freedom Child egy ízig-vérig pop album lett. Annak nem túlságosan rossz, de tőlük viszont csalódás. Elindultak a tucat irányába. 

Témában viszont "öregedtek" és már nem szűkülnek be a szerelmi bánat kérdéskörbe. Bár a Love Not Lovers érintőlegesen ezzel is foglalkozik, már ha a Tinder-jelenségnek bármi köze is van a szerelemhez. Kár, hogy eltévelyedtek a fiúk, mert így saját magukat vesztették el. A lemezen található dalok olyanok, amik másnak jobban állnának. A Love Not Lovers mondjuk egy korai, N'Syncből éppen kiszakadt Justin Timberlakenek, az Arms to Open pedig egy One Direction lemezen is simán beilleszkedne. 

Sokat elmond, hogy az albumról elsőként kiadott Rain, elég mérsékelt sikert ért el. Alapvetően nem meglepő.

Kicsit belementek a politizálásba is, a Divided States of America az aktuális amerikai belpolitikai helyzetről szól, de annyira egyszerű és szájbarágós módon, hogy az már bántó. Bár ha jobban belegondolok egy popslágertől semmi sem bántó. A Written in the Scars talán az ami icipicit még a korábbi önmagukra emlékeztet, de ez a lemez Danny O'Donoghue hangjának teljes elpocsékolása. A The Script távolodik attól amiért szeretni lehetett őket, és elindult egy nehezen magyarázható irányba.

Persze lehet, hogy valakinek majd ez tetszik bennük. Majd a rajongók döntenek, de ezzel mondjuk egy Imagine Dragons ellen semmi esélyük. Legközelebb majd őket vesézem ki. Hallgatni is jobb mint a Freedom Childot. Mert ez a próbálkozás most nem jött be tőlük.

Címkék: Pop
https://zenefuleidnek.blogstar.hu/./pages/zenefuleidnek/contents/blog/42633/pics/lead_800x600.jpg
Pop
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?