Orbán: nemzeti konzultáció kezdődik
Nemzeti konzultáció kezdődik a koronavírusról és a gazdaság újraindításának intézkedéseiről - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken.
Blogolj!

Tracey Chattaway - Secret Garden

Ragnar Volarus

Azt hiszem abban mindannyian egyetértünk, hogy szükségünk van néha egy kis kikapcsolódásra. Megállni egy rövid időre, venni néhány mély lélegzetet, és kicsit lelassítani. Van akinek ebben a zene segít. Tracey Chattaway pedig ehhez tökéletes alapanyagot is szolgáltat.

Az ausztrál zeneszerző/producer/zongoraművész már negyedik albumát adta ki idén év elején, és a Secret Garden tényleg elrepít minket egy csendes és nyugodt kertbe.  

Tracey Chattaway

Chattaway 2012-ben a Defining Moments című lemezzel jelentkezett először és azóta is megtartotta egyedi stílusát. Zenéjét post-rock-ként emlegetik egy kis ambient-el fűszerezve, de ez inkább igaz mondjuk a Hammock vagy Lowercase Noises csapataira. Viszont tőlük eltérően Tracey esetében nem a gitár és az elektronikus hangzás a fajsúlyos, hanem az ő hangszere, a zongora. Persze ehhez sokat hozzátesz a különleges hangszerelés. 

A Secret Garden tíz dalt tartalmaz, kettő ebből nagyon rövid, mindössze egy perces alkotás. Az egész album egy nyugodt és békés utazás. A "Your Hand In Mine", a "To Hope" és a "Home" tényleg képesek elrepíteni minket saját kis titkos helyünkre. Hideg téli estéken, forró teát szürcsölgetve pedig még hatásosabb lehet. Harminchat percnyi varázslatos, szépséges melódia. 

Ha valakinek tetszett, akkor keressen rá a Random Forest, esetleg a Lights & Motion zenéire. De hamarosan visszatérünk rájuk itt is. Ők is megérdemlik, hogy külön foglalkozzunk velük.

Címkék: Ambient, Post-rock
https://zenefuleidnek.blogstar.hu/./pages/zenefuleidnek/contents/blog/42631/pics/lead_800x600.jpg
Ambient,Post-rock
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?