Orbán: nemzeti konzultáció kezdődik
Nemzeti konzultáció kezdődik a koronavírusról és a gazdaság újraindításának intézkedéseiről - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken.
Blogolj!

Belinda Carlisle - Wilder Shores

Ragnar Volarus

Belinda Carlisle. Ismerős a név? Bevallom nekem elég messzire kellett visszarepülnöm az időben, hogy beugorjon a név. Heuréka! Én még innen ismerem.

Oh, a nyolcvanas évek popzenéje. Kim Wilde, Bananarama, Rick Astley, Pet Shop Boys és a többiek. Akkor még nem volt autotune, akkor tehetségesnek kellett lenni, hogy sztár legyél. Nem ma volt. Viszont akkoriban nem volt olyan könnyű hozzájutni ezekhez a zenékhez, később pedig zenei érdeklődésem nem ebbe az irányba mozdult, így fogalmam sem volt, hogy a hölgy még aktív. Viszont komolyan meg is lepődtem, mikor megláttam a dalok címeit. 

Adi Shakti, Ek Ong Kar Sat Gur Prasad, és így tovább. Itt valami huncutság van, gondoltam utánanézek. Mint kiderült, legutóbbi lemezajánlónk főszereplőjéhez, Tom Chaplinhez hasonlóan ő is a függőségek csapdájába esett. Csak ő az úriembertől eltérően nem vezekel, visszaemlékezik és bocsánatot kér, hanem elénekli mi segített neki, elmeséli milyen spirituális utazáson esett át, és mivel gyógyult meg.

A Kundalini Yoga közben mormolt imák adtak neki erőt, és ezeket öntötte popzene formájába. És itt most ne a mai trendi popzenére gondoljunk. Teszem hozzá, szerencsére. Belinda Carlisle jelenleg Thaiföldön él, és ezek a hatások (a szövegen kívül természetesen) érezhetőek a zenén is, a távol-keleti hangzás azért megmaradt. A tablát, egy indiai membranofon hangszert, amit klasszikus, könnyű- és vallásos zenében is használnak Dél-Ázsiában sokszor hallhatjuk, de gitár, hegedű és a dobok dominálnak igazán.

Azt viszont el kell mondani, hogy hiába hallottam őt utoljára 30 éve, a hangja még mindig varázslatos, nem nagyon változott. 

Ha valaki nem utasítja el zsigerből az effajta spirituális szemléletet (miért is tenné?) és zenei próbálkozást, az tegyen egy próbát. Én nem gondoltam volna, mikor nekikezdtem, de jólesett hallgatni.

Címkék: Pop, Spirituális
https://zenefuleidnek.blogstar.hu/./pages/zenefuleidnek/contents/blog/43025/pics/lead_800x600.jpg
Pop,Spirituális
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?