Blogolj!

Ed Sheeran - Divide

Ragnar Volarus

Ed Sheeran napjaink egyik legnépszerűbb előadója. De az előző albuma az x (multiply) nem tetszett, sőt ha a Sing megszólal, egész egyszerűen kirohanok a világból. De kár lenne tagadni, van valami a 26 éves srácban, elvégre úgy tud népszerű lenni, hogy eltér a mai mainstream pop közegében található figurák többségétől. Nem egy megcsinált szépfiú (sőt), valamint az akusztikus gitár sem a megszokott hangszer napjaink popzenéjében.

Igen, ő itt Ed Sheeran

Aztán persze lehet, hogy éppen emiatt ekkora sztár, mert mer másmilyen lenni. Az előző lemeze még a brit gitárzenékre nem igazán nyitott Egyesült Államokban is milliós eladásokat produkált.

Ezért is volt meglepő, mikor 2015 végén egy évre eltűnt a közösségi médiából. Persze borítékolható volt, hogy új albumon dolgozik, de üdítő volt ez a húzás, hiszen azt a látszatot kelti, hogy csak erre koncentrál, valami minőségit szeretne produkálni. Mondjuk nálam eleve jó pontal indul az az előadó, aki nem évente ad ki "pénzszerző lemezeket".

A csendet az angol énekes-gitáros végül decemberben törte meg, majd idén január 6-án két dalt is kiadott („Castle On The Hill”, „Shape Of You”), majd márciusban már a teljes új anyagot bömböltethette mindenki. A lemez aztán pár nap alatt szinte az összes létező streameléssel kapcsolatos rekordot megdöntötte a Spotify-on, és az albumeladási listákon tucatnyi országban az élen nyitott.

Ekkor döntöttem el, hogy mindenképpen kap majd egy esélyt, ami végül most érkezett el. És a kis kócos angol nagyon meglepett.

Merthogy ez nagyon élvezhető album lett, annak ellenére, hogy rádióbarát (ami nem mindig jelent jó és minőségi zenét). Igazi "fülbarát" dallamok, könnyen megjegyezhető számok, de ugyanakkor változatos. Az „Eraser”-ben rap-betét és a latinos gitár párosa köszönt minket, a "Dive" egy hamisítatlan romantikus ballada, a "Perfect"-et hallgatva rögtön dúdolni kezdünk, a "Shape of you"-ban tropical house elemek jelennek meg, a "Galway Girl"-ben pedig kelta hangzás . A "Castle on the Hill" a szülőföldről és a tinédzser évekről mesél, de például a "New Man"-ben egy korábbi szerelmének is keményen megadja. Az albumon tehát vannak pörgősebb, de lassabb dalok is, témáját tekintve mindenkit érintő szövegekkel.

Egy igazi kellemes, hallgatni való, jól összerakott anyag. És nincs rajta a "Sing"-hez hasonló idegesítő nóta, ami már önmagában is szuper. Én bátran ajánlom mindenkinek, részemről a ÷ (Divide) kap egy +-t.

Címkék: Akusztikus, Pop
https://zenefuleidnek.blogstar.hu/./pages/zenefuleidnek/contents/blog/42227/pics/lead_800x600.jpg
Akusztikus,Pop
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?