Blogolj!

Kiefer Sutherland - Down in a Hole

Ragnar Volarus

Kiefer Sutherland neve hallatán százból százegy embernek nem a zene ugrik be. Sokkal inkább a filmszerepek. A három testőr, esetleg Az elveszett fiúk, az Egyenesen át, vagy például a Dark City. De még valószínűbb, hogy a 24 című sorozat és Jack Bauer. Amit ha eredeti nyelven néztünk, akkor biztosan emlékszünk a színész karcos hangjára. Amit bizony éneklésre is használ, nem is rosszul.

Persze a kapcsolódás a zenével nem most indult, a 2000-es években Ironworks néven saját zenei menedzsmentet és lemezkiadót is alapított Jude Cole gitáros-dalszerző-producerrel, aki végül rábeszélte, hogy más előadók karrierjének segítése mellett készítsen végre saját dalszerzői próbálkozásaiból is egy lemezt. Első albumát hallgatva nyugodtan írhatunk egy köszönőlevelet Jude Cole-nak.

Az album, stílusát tekintve americana, country rock, de a blues sem áll tőle távol. Tehát szerencsére nem a ma divatos pop-country, itt tényleg gitárral zenélnek. A dalok témája ellenben igazi country. A cowboy élet-nők-whiskey aranyháromszögre épül. Ami elsőre ellentmondásosnak tűnhet. Tekintve, hogy Sutherland londoni születésű kanadai. Bár van honnan merítenie ehhez a témakörhöz, hiszen a 90-es években vett egy montanai ranchot, lovakkal, tehenekkel és bikákkal, imád rodeózni, párkapcsolati problémái voltak (két válás is többek közt), de az alkohollal is közelebbi barátságba került, nem mellesleg másfél hónapot börtönben töltött. Ráadásul a keze is hamar eljár, 2009-ben például lefejelt egy divattervezőt. Szóval tudja, miről énekel.

Én bevallom kellemesen csalódtam, zene a jobbik fajtából. Jöhet a többi. Szerencsére az egész album meghallgatható a népszerű videómegosztón. 

Címkék: Americana, Blues, Country
https://zenefuleidnek.blogstar.hu/./pages/zenefuleidnek/contents/blog/37100/pics/lead_800x600.png
Americana,Blues,Country
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?