Orbán: nemzeti konzultáció kezdődik
Nemzeti konzultáció kezdődik a koronavírusról és a gazdaság újraindításának intézkedéseiről - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken.
Blogolj!

The Midnight - Endless Summer

Ragnar Volarus

Létezik egy japán kifejezés: Mono no aware. Ami annyit jelent: a múlandóság fájó tudatossága. Ahogy szépnek látjuk, ám egyúttal szomorúan vesszük tudomásul az idő múlását. Tudva, hogy ide már csak emlékeinkben térhetünk vissza a jövőben. Persze ha közérthetőek akarunk lenni, egyszerűen mondjuk azt: retro.

Valahogy ezt adja számunkra a The Midnight. A színtiszta nyolcvanas éveket, amikor egy analóg szintetizátor jelentette az elektronikus zene csúcsát, amikor (kis túlzással) szaxofon nélkül nem létezett zene. Nos ezeket mind megkapjuk. Amíg valaki meg nem építi H. G. Wells időgépét, addig ennél jobb alternatívát nem tudok ajánlani az időutazásra. Újra harminc évvel fiatalabbak lehetünk (persze aki most 18 annak ez nem jelent sok örömöt).

Már a kezdés is megér egy misét, hiszen éppen egy magnókazettát helyez be valaki a lejátszóba, majd sercegéssel indul az album címadó dala, az Endless Summer. Mi pedig felvesszük a napszemüveget, hátradőlünk, visszaveszünk az őrült tempóból és csak élvezzük. A lemez szépen építkezik, számomra valóban a közepén van a csúcs, a The Comeback Kid-nél. De nem csak nálam, rajongók már klipeket vágnak erre a dalra. A legjobb talán a Karate Kid féle verzió. Ez itt:

 

A The Midnight egyébként két fickót takar, egyikük Tyler Lyle Amerika déli részéről, a másik Tim McEwan producer Dániából. Ennyi és nem több.

A népszerű videómegosztónak hála az egész album hallgatható. Katt ide.

Címkék: Retro, Synthwave
https://zenefuleidnek.blogstar.hu/./pages/zenefuleidnek/contents/blog/36999/pics/lead_800x600.jpg
Retro,Synthwave
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?